Project Description

Cranio-sacraal

Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) therapie is een techniek om blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te heffen.

De Amerikaanse arts John Upledger ontdekte een zeer subtiel ritme dat veroorzaakt wordt door de aanmaak en opname van hersenvocht. Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) therapie is een techniek om blokkades in het ritme van het hersenvocht op te heffen.

Het doel van een Cranio-sacraal behandeling is een ontspanning te bewerkstelligen in het Cranio-sacraal systeem en het faciaal (bindweefsel) systeem. Het bindweefsel is een drager/ geleider van energie. Tijdens de behandeling worden milde technieken gebruikt waarbij door middel van zachte druk geblokkeerde ritmes weer op gang worden gebracht.

Aangezien Cranio-sacraal therapie het zelf herstellend vermogen stimuleert, is de behandeling geschikt voor zeer diverse klachten. Klachten waarbij de therapie zijn waarde heeft bewezen zijn onder andere: burn-out, hoofdpijn, rugklachten, angsten, depressies, slapeloosheid en buikpijnen waarvan de oorzaak onbekend is. Tevens werkt de therapie als pijnbestrijding en bij hyperactieve kinderen (ADHD) en bij kinderen met leer- en gedragsproblemen of motorische achterstand

Meer informatie over Cranio-sacraal Sneek