Project Description

Cupping

Cupping is een methode waarbij een glazen bol aan de binnenkant kortstondig wordt verwarmd en direct op de huid wordt gezet. Hierdoor wordt de huid vacuüm getrokken om plaatselijk een sterkere doorstroming te bereiken en pijn uit het lichaam te laten verminderen.

Bij een Shiatsu of Acupunctuur behandeling is het mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van Cupping. Na een Cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en de plek zal na enkele dagen verdwijnen. Cupping heeft een enorme dieptewerking en wordt o.a. bij migraine, schouder-, rug-, en nekklachten toegepast. Maar ook bij beginnende griep en hoest heeft cupping een heilzame werking.

 

Moxa

Moxatherapie is een methode waarbij warmte-energie naar een zogenaamd acupunctuurpunt wordt geleid, met als doel een tekort aan Qi (energie) op te heffen en de Qi-stroom te bevorderen. Door het aansteken van een propje Moxa (bijvoetskruid), bovenop de in het lichaam gestoken naald of direct op het lichaam, komt er warmte in dat punt met de bedoeling de circulatie van Qi te stimuleren.

Bij een Shiatsu of Acupunctuur behandeling is het ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van Moxa. De warmte van de aangestoken Moxa is aangenaam en weldadig. Moxeren is ook gericht op het behandelen van pijn. Door Moxa in combinatie met Shiatsu of Acupunctuur te gebruiken treedt een versterkend effect op. Moxa kan op verschillende manieren worden toegepast en heeft een positief effect bij chronische pijnen, gebrek aan energie, slapeloosheid, menstruatieklachten en gewrichtsproblemen.

Meer informatie over Cupping Sneek of Moxa Sneek