Project Description

Depressiviteit

q

Depressiviteit komt ook vaak voor. Vaak in combinatie met vermoeidheid en lusteloosheid. Een hoge werkdruk, veel zorgtaken, de stress van het corona virus, of een combinatie hiervan veroorzaken vaak langdurige overbelasting. Functioneren in het dagelijkse leven gaat daardoor niet en genieten van het leven lukt al helemaal niet meer.

Een gebrek aan energie en stress zijn de meest belangrijke oorzaken bij depressiviteit. De behandeling is daarom eerst gericht op het herstellen van de energiebalans. Door de juiste suppletie, moxa en acupunctuur wordt het energie niveau hersteld. Acupunctuur, shiatsu en Cranio-sacraal hebben een ook een zeer ontspannende invloed op het lichaam en hebben een positieve invloed op het emotionele balans.

Bij depressiviteit is er in je lichaam vaak een langdurig verhoogd niveau van stresshormonen zoals cortisol en is er sprake van bijnier uitputting. Dit verstoort veel processen in je lichaam. Daardoor kun je allerlei lichamelijke en ook emotionele klachten krijgen. Door het verlagen van de hoeveelheid stresshormonen kunnen diverse processen in je lichaam weer normaler gaan verlopen. Extra suppletie (indien nodig en in overleg) zal de neurotransmitters zoals Gaba, Serotonine, Acetylcholine en Dopamine positief beïnvloeden waardoor het energie niveau zal toenemen en er meer rust in het lichaam zal ontstaan. Dus het onbalans wordt op verschillende niveaus aangepakt.

Bij depressiviteit is er vooral ook emotionele uitputting. Er wordt tijdens de behandeling dus niet alleen aandacht aan de lichamelijke klachten maar vooral aan het emotionele aspect. Voor mij is het lichaam en geest één geheel.

Meestal heeft het een hele tijd geduurd voordat je in een situatie van depressiviteit terecht kwam. Het herstel daarvan vraagt daarom ook tijd. Ik begeleid al jarenlang wekelijks patiënten met deze klachten. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn voor herstel van depressiviteit is heel verschillend. Meestal begeleid ik minimaal drie maanden voordat je weer goed in je energie begint te komen. De meeste klanten geven aan dat zij na één of enkele behandelingen al verbetering ervaren. Vooral ook omdat zij zich minder onrustig voelen en de diverse lichamelijke klachten afnemen.

q

q

Neem voor meer informatie contact met mij op.