Project Description

Man & Hart!

b

Mannen tussen Mannen!

Vrouwen zijn meer yin (voelend), Mannen zijn meer Yang (denkend), maar in hoeverre gaat dat nog op? In deze tijd zijn er steeds meer mannen die voelen dat het anders kan en niet uit ego maar voelend willen verbinden.
Ben jij zo’n man?
Misschien is deze dag iets voor jou of voor je partner?

Dit is een dag alleen voor Mannen! begeleid door de mannen Kees en Eelco

Lachen

Verbinden

Yin yoga

Bewust ademen

Koude training

Potluck maaltijd

Wat kan deze workshop voor je doen?

  • Samen zijn en delen tussen mannen met een lach en een traan.
  • Ruimte creëren door Yin Yoga. Yin Yoga heeft effect op het bindweefsel (bestaat 90% uit water). Het is een meditatieve vorm van yoga. De houdingen worden op een rustige, maar toch intensieve manier beoefend, omdat ze lang worden aangehouden (bijvoorbeeld 5 minuten). Daardoor creëer je ruimte in het lichaam en daardoor betere doorstroming van je energie.
  • Reiniging van je lichaam door 4 verschillende ademhalingsoefeningen Door dieper en bewuster te ademen komt er meer zuurstof bij de energieleveranciers van de cellen, dus ook bij het bindweefsel, zodat er meer energie vrij komt en er allerlei afvalstoffen worden opgeruimd in het lichaam.
  • De ademhalingsoefeningen veranderen de zuurgraad van je lichaam. Je lichaam wordt meer basisch (= meer alkalisch). De zuurgraad van het lichaam wordt negatief beïnvloed door o.a. voeding, stress, ziekte, medicatie, zware inspanning (verzuring van de spieren) en leeftijd.  Een lichaam dat te zuur is heeft nadelige gevolgen. Een basische omgeving, die gecreëerd wordt door de ademhalingsoefeningen, biedt meer kans op een goede gezondheid. Gezonder door blootstelling aan koude (volgens de Russische traditie). Bij deze methode zijn de kernpunten: korte en krachtige ervaring met koude terwijl je beweegt. Veiligheid en gezondheid staan voorop: contra-indicaties en regels krijgen veel aandacht. Daarbij gaan we ons lichaam eerst verwarmen, je innerlijke kachel aanzetten, door een stevige warming-up voordat we ons aan het koude water blootstellen.

Wanneer: ???
Tijd: 09:30 – 17:00 uur
Waar:  Het Zonnehuis
Meerswal 9, 8759 LR Exmorra

Vergoeding € 89

Wil je komen of meer informatie? Neem contact met me op!
Opgeven: Bij Het Zonnehuis

q