Project Description

Chronische vermoeidheid

q

Op het ogenblik komt chronische vermoeidheid veel voor. Door een hoge werkdruk, veel zorgtaken, de stress van het corona virus, of een combinatie hiervan veroorzaken vaak langdurige overbelasting. Bij chronische vermoeidheid zijn alle reserves verbruikt en is er een totaal gebrek aan energie. Functioneren in het dagelijkse leven gaat daardoor niet en genieten van het leven lukt al helemaal niet meer.

Een gebrek aan energie is de meest belangrijke oorzaak bij chronische vermoeidheid. De behandeling is daarom eerst gericht op het herstellen van de energiebalans. Door de juiste suppletie, moxa en acupunctuur wordt het energie niveau hersteld. Acupunctuur, shiatsu en Cranio-sacraal hebben een zeer ontspannende invloed op het lichaam en hebben een positieve invloed op de emotionele balans.

Bij chronische vermoeidheid is er in je lichaam vaak een langdurig verhoogd niveau van stresshormonen zoals cortisol en is er sprake van bijnier uitputting. Dit verstoort veel processen in je lichaam. Daardoor kun je allerlei lichamelijke en ook emotionele klachten krijgen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur onder andere het cortisolniveau kan beïnvloeden. Door het verlagen van de hoeveelheid stresshormonen kunnen diverse processen in je lichaam weer normaler gaan verlopen. Extra suppletie (indien nodig en in overleg) zullen de neurotransmitters zoals Gaba, Serotonine, Acetylcholine en Dopamine positief beïnvloeden, waardoor het energie niveau zal toenemen en er meer rust in het lichaam zal ontstaan. Dus het onbalans wordt op verschillende niveaus aangepakt.

Patiënten met chronische vermoeidheid hebben meestal niet alleen lichamelijke en emotionele uitputting als klacht. Vaak zijn er veel meer klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit, maag- en darmproblemen, hyperventilatie, menstruatie- en potentiestoornissen en verhoogde bloeddruk. De behandeling richt zich ook op deze specifieke klachten. Vooral maag- en darmproblemen en slaapstoornissen komen vaak voor bij patiënten met chronische vermoeidheid. Wanneer de spijsvertering beter werkt, worden de voedingsstoffen ook beter opgenomen door het lichaam en dit resulteert in meer energie voor het lichaam.

Bij chronische vermoeidheid is er naast de lichamelijke uitputting vooral ook emotionele uitputting. Er wordt tijdens de behandeling dus niet alleen aandacht aan de lichamelijke klachten, maar ook aan het emotionele aspect gegeven. Voor mij is lichaam en geest één geheel. Deze benadering is juist bij een klacht zoals chronische vermoeidheid precies wat je nodig hebt.

Meestal heeft het een hele tijd geduurd voordat je in een situatie van chronische vermoeidheid terecht kwam. Het herstel daarvan vraagt daarom ook tijd. Ik begeleid al jarenlang wekelijks patiënten met deze klachten. De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn voor herstel van chronische vermoeidheid is heel verschillend. Meestal begeleid ik minimaal drie maanden voordat je weer goed in je energie begint te komen. De meeste klanten geven aan dat zij na één of enkele behandelingen al verbetering ervaren. Vooral ook omdat zij zich minder onrustig voelen en de diverse lichamelijke klachten afnemen.

q

q

Neem voor meer informatie contact met mij op.