Project Description

Hoofdpijn

q

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn.

Hoofdpijn uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook kan de soort pijn bij iedereen verschillend zijn. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Vaak komt het voor dat er ook andere klachten zijn. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak samen met hoofdpijn. Het kan ook zijn dat de hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening is ontstaan. Dit is belangrijke informatie vooraf om tot een succesvolle behandeling te komen.

Vaak behandel ik hoofdpijn die het gevolg is van (spier)spanningen en hoofdpijn die herhaaldelijk optreedt, de beruchte migraine. Beide soorten kunnen het gevolg zijn van mentale druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid. Bij spierspanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Dit veroorzaakt hoofdpijn en is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden. Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

In veel gevallen kanĀ  acupunctuur, shiatsu en cranio-sacraal verlichting brengen en/of de klachten van hoofdpijn verhelpen. Zeker omdat er gekeken wordt naar het totale functioneren als persoon en naar mogelijke oorzaken van de klacht. Gemiddeld zijn er 4 behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten mijn praktijk al volledig klachtenvrij na 2 behandelingen. Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren als levensinstelling, mentale en/of emotionele belasting die voor iedereen verschillend zijn.

q

q

Neem voor meer informatie contact met mij op.