Project Description

Klachten na Coronavirus

q

Het Corona virus is heel anders dan een gewone griep en is veel slopender en besmettelijker. Het begint vaak op vrijwel dezelfde manier als een flinke verkoudheid.
Veelvoorkomende symptomen zijn: koorts, droge hoest, keelpijn, loopneus, spierpijn en zwaarte, pijnlijke ogen bij bewegen,  hoofdpijn, erge vermoeidheid en verminderde eetlust,
Het advies is om bij deze symptomen thuis te blijven, andere mensen te vermijden. Na de ziekte periode kunnen er veel symptomen blijven bestaan zoals vermoeidheid, smaakverlies en pijnlijke spieren.

Wat heeft de Acupunctuur te bieden bij het Corona virus?
Preventie is erg belangrijk. Goede voeding, veel beweging, evt. supplementen en probeer je niet te veel druk te maken over al de externe (stress) factoren. Langdurige stress is funest voor het immuunsysteem. Hoe beter je immuunsysteem hoe beter je bestand bent tegen invloeden van buitenaf, zoals een virus. Een sterke energie van de Longen is nodig om kou en virussen af te weren, een goede Nier energie zorgt voor een krachtige basis energie, een vitale Lever helpt om je lichaam flink te reinigen en de Maag/Darm energie zorgt voor opname van voedingstoffen voor je bloed en gezondheid.
Wat kan de acupunctuur betekenen? De werking van het immuunsysteem, longen, nieren en spijsvertering kunnen worden verstrekt met behulp van acupunctuur. Dit kan preventief maar ook na besmet te zijn met het Corona virus en je nog last hebt van de rest symptomen van het Corona virus. Ook kan acupunctuur ervoor zorgen dat de restklachten verminderen of verdwijnen. De Chinese geneeskunde is al minstens 3000 jaar oud. Het heeft veel verschillende manieren gebruikt om ziekte te begrijpen en de klachten te verminderen.
Wetenschappers ontdekken steeds vaker dat Chinese medische vormen van behandeling vaak net zo effectief zijn als de westerse geneeskunde, meestal als bijkomend voordeel dat er geen bijwerkingen zijn.

q

q

Neem voor meer informatie contact met mij op.