Diagnose door Eelco Griep

De totale behandeling bestaat uit het stellen van een diagnose en het behandelen op zich. Een goede diagnose is noodzakelijk voorafgaand aan een behandeling. Door middel van diverse methodes wordt er voor de behandeling een diagnose gesteld. Tijdens uw eerste bezoek krijgt u een groot aantal vragen over allerlei aspecten van uw gezondheid. Naast vragen over huidige- en vroegere aandoeningen, ziekten, klachten en behandelingen krijgt u ook vragen over uw eetlust, uw eetgewoontes, uw stoelgang, uw slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus.

Door nauwkeurig de spanning, breedte, diepte en snelheid van de pols te meten wordt de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in o.a. de meridianen (energiebanen) en de organen bepaald. De buikzone is ook een reflexzone van het lichaam. Door deze op verschillende plaatsen te palperen wordt de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in de organen, weefsels en structuren bepaald. Dit noemen we wel de HARA diagnose. Tevens geven o.a. uw houding, gelaatskleur, presentatie, stem en ogen een beeld van hoe u zich voelt en hoe u in het leven staat.

Doordat de ontwikkeling van de technologie erg snel gaat worden er steeds meer bewijzen gevonden voor de werking van acupunctuur, shiatsu en andere vormen van energetisch werken.

Neem voor meer informatie contact met mij op.