Energiek door Yin yoga, bewust ademen en koude training

b

Deze speciale combinatie van yin yoga, ademhalingsoefeningen en koude training zorgt voor meer energie, verhoogt het bewustzijn en zorgt voor een betere focus. Bij jij klaar voor deze winter??

Wat kan deze workshop voor je doen?

  • Yin Yoga heeft effect op het bindweefsel (bestaat 90% uit water). Het is een meditatieve vorm van yoga. De houdingen worden op een rustige, maar toch intensieve manier beoefend, omdat ze lang worden aangehouden (bijvoorbeeld 5 minuten). Daardoor creëer je ruimte in het lichaam en daardoor betere doorstroming van je energie.

De 4 verschillende ademhalingsoefeningen die we gaan hebben de volgende effecten:

  • Door dieper en bewuster te ademen komt er meer zuurstof bij de energieleveranciers van de cellen, dus ook bij het bindweefsel, zodat er meer energie vrij komt en er allerlei afvalstoffen worden opgeruimd in het lichaam.
  • De ademhalingsoefeningen veranderen de zuurgraad van je lichaam. Je lichaam wordt meer basisch (= meer alkalisch). De zuurgraad van het lichaam wordt negatief beïnvloed door o.a. voeding, stress, ziekte, medicatie, zware inspanning (verzuring van de spieren) en   Een lichaam dat te zuur is geeft nadelige gevolgen. Een basische omgeving, die gecreëerd wordt door de ademhalingsoefeningen, bieden meer kans op een goede gezondheid.

Blootstelling aan koude (volgens de Russische methode)

  • Hierbij staat de veiligheid en gezondheid voorop: contra-indicaties en regels krijgen veel aandacht. Daarbij gaan we ons lichaam eerst verwarmen voordat ons aan het koude water bloot stellen. Eerst onze innerlijke kachel aanzetten!. De blootstelling aan het koude water is kort en krachtig.

Dag:               zaterdag 18 december

Tijd:                10:00 – 17:00 uur

Plaats:             Het Zonnehuis, Meerswal 9, 8759 LR Exmorra

Kosten:           € 98.00  per personen

Voor meer info of aanmelden:   Eelco of Kees