Shiatsu Massage

Ik pas Shiatsu ( shi = vinger, atsu is druk) toe waarmee ik energie in de meridianen (geleide banen door het bindweefsel) in beweging breng.

Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam namelijk energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

Op een ontspannen manier en met gebruik van natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten (Acupunctuur punten) van het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet worden gegeven. Deze druk op het lichaam beïnvloedt de zogenoemde Qi. Qi is een begrip dat hier in het Westen meestal omschreven wordt als vitale energie, die ervoor zorgt dat wij ons goed voelen. Voorwaarde is dat de Qi onbelemmerd en gelijkmatig via meridianen door de organen, spieren, botten, huid en weefsels van het lichaam kan stromen.

Klachten kunnen ontstaan, doordat de Qi-stroom is verstoord na bijvoorbeeld een ongeluk, bij verlies, bij een trauma of bij onevenwichtigheid. Het lichaam geeft blijk van deze verstoring door pijn, huiduitslag, moedeloosheid, sterk veranderende stemmingen, geestelijke onrust, et cetera.

Met een Shiatsu behandeling wordt er gewerkt aan het herstel van de Qi-balans en de balans tussen lichaam en geest, zodat het lichaam de kans krijgt zich te herstellen. Shiatsu massages kunnen bij diverse soorten klachten helpen zoals: stress, rug- en nekklachten, migraine, RSI, ademhalingsproblemen, depressie, whiplash en menstruatieproblemen.
Shiatsu werkt echter ook zeer heilzaam als er geen sprake is van ziekte of klachten. Het is een uitstekende manier om tot rust te komen en volledig te ontspannen.

Neem voor meer informatie contact met mij op.