Project Description

Acupuntuur

Met acupunctuur (acus = naald, pungere = steken) breng je door middel van naaldjes te zetten op punten van de meridianen energie in beweging.

Acupunctuur vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en is al duizenden jaren in ontwikkeling Met Acupunctuur beïnvloeden we de energie ( Qi) die door de meridianen stroomt. Qi is een begrip dat hier in het Westen meestal omschreven wordt als vitale energie, die ervoor zorgt dat wij ons goed voelen. Voorwaarde is dat de Qi onbelemmerd en gelijkmatig via meridianen door de organen, spieren, botten, huid en weefsels van het lichaam kan stromen.

Dit doen we door naaldjes te prikken in diverse punten op die meridianen. Deze naaldjes zijn erg klein en soms maar 0.16 mm dik. Organen, weefsels, endocriene klieren en zintuigen worden door Acupunctuur beïnvloed, omdat deze verbonden zijn met diverse meridianen. Meridianen zijn energiebanen die door het bindweefsel lopen.

Volgens World Health Organisation kunnen onder andere de volgende klachten goed behandeld worden met Acupunctuur: hooikoorts, frozen sholder, depressie, diaree, acute en chronische darmproblemen, aangezichtspijn, kniepijn, rugpijn, nekpijn, tennis elleboog, pijn bij reuma en allergische reactie bij chemo- en radio therapie. Acupunctuur in Sneek ? kan toegepast worden bij meerdere ziekte beelden

Meer informatie over Acupunctuur Sneek