Project Description

Klachten bij pubers en kinderen

q

Acupunctuur kan ook werken bij baby’s, (jonge) kinderen en pubers. Een eerste vereiste is wel dat een behandeling pijnloos is. Ik gebruik de Japanse stijl acupunctuur en de naaldjes zijn zo dun en worden een heel klein stukje in de huid gezet dat het ervaren wordt als een muggensteekje. Daarnaast moeten kinderen en jongeren zich op hun gemak voelen bij mij. Eigenlijk gaat dat altijd goed, omdat ouders bij een behandeling aanwezig zijn. Dat stelt het kind op zijn of haar gemak. De vader en/of de moeder zitten naast of bij het kind indien nodig.

De kinderen schrikken bijna nooit, omdat ik op een rustige en tegelijkertijd speelse manier uitleg wat ik ga doen. Het valt mij telkens op dat ook heel jonge kinderen uitstekend snappen wat je hen vertelt. Als je maar ruim de tijd neemt en hen serieus neemt. Als er bij een kind toch angst voor naaldjes blijft bestaan, kan ik altijd uitwijken naar andere vormen van acupunctuur. Zoals acupressuur of met esoterische olie. Bij beide komen er geen naaldjes aan te pas. Ook gebruik ik cranio-sacraal therapie en/of shiatsu. De eerste behandeling vinden kinderen het meestal erg prettig en ze willen graag weer terug komen. Dat vind ik altijd een groot compliment! Ouders geef ik soms bepaalde eenvoudige oefeningen mee die de kinderen thuis kunnen doen. Ook laat ik zien welke acupunctuur punten zij bij hun kind kunnen masseren. Dat zorgt er voor dat behandelingen meer resultaat hebben.

Een behandeltraject van een kind duurt meestal korter dan dat van een volwassene. Het aantal benodigde behandelingen is minder en vaak duren de behandelingen korter. Kinderen reageren namelijk sneller op de behandelingen dan volwassenen.

Gezondheids- of ontwikkelingsklachten van baby’s, (jonge) kinderen en pubers, die met acupunctuur, shiatsu en cranio-sacraal goed te behandelen zijn o.a.:

  • Zwakke constitutie, slechte weerstand, weinig energie
  • Depressiviteit
  • Problemen met de luchtwegen:  vaak verkouden, constante loop- of juist verstopte neus, chronische oorontsteking, astma, bronchitis, allergieën
  • Problemen met de huid: eczeem, acne
  • Problemen met de spijsvertering: buikpijn, constipatie, diarree, overgeven, eetlustverlies, overgewicht
  • Slaapproblemen: huilen, slecht doorslapen, nachtelijke onrust, bedplassen op latere leeftijd, angsten
  • Gedragsproblemen: snelle irritatie, agitatie, boosheid, veel huilen, hyperactiviteit;
  • Leerproblemen: motivatie-, concentratie- problemen, (dreigende) diagnoses van ADHD, ADD en stoornissen in het autisme-spectrum.

q

q

Neem voor meer informatie contact met mij op.